Studiereis Beijing China 8 t/m 22 oktober 2018


Studiereis Beijing donderdag 18 oktober 2018 - donderdag 18 oktober 2018

Donderdag 18 oktober 2018
Vanochtend weer om 7.50 uur met de bus vertrokken naar het ziekenhuis. Er waren veel patiënten met nek- en rugklachten. Vaak is de oorzaak te veel T.V. kijken, de mobiele telefoon en te veel op de bank zitten. Het is hier nog erger dan in Nederland. Je ziet de Chinezen niet anders dan op hun mobiele telefoon kijken. Zelfs de dokter was tijdens zijn behandeling we chat aan het lezen.

De dokter had vandaag 30 patiënten, van 7.30 t/m 16.30 uur, met maar 1 uur lunchpauze. Hij behandelde ook een patiënt die een CvA heeft gehad.

Na het ziekenhuis weer richting de universiteit waar we om 13.00 uur ons diploma kregen. Een hele happening. Het was of we onze bul kregen.
Daarna nog massages geoefend. Ik mocht als model op de tafel liggen en kreeg een gezichtsbehandeling wat goed is voor o.a. hoofdpijn, migraine en slaapproblemen. Dat voelde heel goed aan.
Na de les werden we naar de Kungfu show gebracht met de bus. Deze show was in de "The Red Theatre”, ook weer een hele ervaring. Na de show richting het hotel. Een hapje gegeten en nog naar de boekhandel geweest en de boeken over de TCM en Tuina therapie meegenomen.

 

 

 


Reacties:

Wat een dag Karin! Toch wel feestelijk, het diploma en daarna het theater. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen ‘live’ dan ... Ik denk dat deze reis je wel enorm veel energie geeft en zin om al die ervaringen te delen ... tot binnenkort en geniet nog van die laatste dagen Ik geniet van de foto’s

Gerda- 19-10-2018


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >