Studiereis Beijing China 8 t/m 22 oktober 2018


Studiereis Beijing woensdag 17 oktober 2018 - woensdag 17 oktober 2018

Woensdag 17 oktober 2018
Vandaag om 9 uur met de bus vertrokken naar de Chinese Muur. Het was een kleine 2 uur rijden. Je begrijpt wel dat het even duurt met het drukke verkeer wanneer we de stad uit zijn. Bij aankomst een verplichte plaspauze.

Daarna nog 10 minuten met de bus verder omhoog gereden. Bij een restaurant gestopt waar we een kleine lunch meekregen. Daarna naar de kabelbaan gelopen. Ik had weer het gevoel dat ik voor een attractie in de wachtrij stond.

Daarna met de gondel omhoog om vervolgens van het adembenemende uitzcht te genieten van(uit) de muur.

We hadden heel helder en zonnig weer, wat een geluk!!

Ik ben zover als het kan geklommen/gelopen op de muur, totdat je als normale toerist niet verder kon. Daarna kwam er een pad voor de echte avonturiers.

Het zweet stond op mij rug, maar het was echt de moeite waard. Dit was een van de mijlpalen in mijn leven. Ik ben zeer dankbaar dat ik daar mocht staan.

Om 15.30 uur zijn we vertrokken en nog even gestopt om wat souveniers te scoren en vooral goed af te dingen!!

Daarna weer richting ons hotel gereden, waar we om 18.15 weer arriveerden.

 

Om 19.00 uur aan de overkant weer genoten van een heerlijke Chinese maaltijd.

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Het complex strekt zich uit van Shanhaiguan, een stadswijk van Qinhuangdao aan de Golf van Bohai, tot de Jiayupas, nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer.
De huidige Grote Muur is grotendeels tot stand gekomen ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644), maar verdedigingsmuren hebben een lange historie in China. Al in de Periode van Lente en Herfst (722 v.Chr. - 481 v.Chr.) werden deze gebouwd door de talrijke staten uit die tijd. De eerste keizer van de Qin-dynastie, Qin Shi Huangdi, die China na een periode van oorlogen in 221 v.Chr. onder zijn heerschappij verenigde, versterkte bestaande muren en voegde deze samen tot een uitgestrekte verdedigingsbarrière aan de noordgrens van zijn rijk.

 Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >